Fokus

Zaharova: SAD intenzivno rade na destabilizaciji Kube

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2021

-

17:50

Zaharova: SAD intenzivno rade na destabilizaciji Kube
Zaharova: SAD intenzivno rade na destabilizaciji Kube - Copyright EPA/YURI KOCHETKOV

veličina teksta

Aa Aa

Moskva upozorava na sve intenzivnije nastojanje Vašingtona da destabilizuje situaciju na Kubi, izjavila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Primili smo k znanju da su SAD tokom proteklih meseci nastojale da eskaliralaju i destabilizuju situaciju na Kubi, podstičući na svaki način i preko društvenih mreza protestna okupljanja" rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Ona je poručila da ministarstvo spoljnih poslova Rusije oštro osuđuje pomoć koju Vašington pruža u pripremama za današnji miting opozicije.

Zaharova je navela da na destabilizaciji Kube orkestrirano rade radikalni elementi iz Vašingtona i Majamija, dodajući da američka administracija ignoriše napore kubanskih vlasti da se uvede tržišna ekonomija i efikasno suzbijaje epidemija korona virusa.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije je ukazala da je važno izbeći provokacije tokom mitinga i izrazila uverenje da kubansko rukovodstvo, koje u potpunosti kontroliše stanje u zemlji i obični građani svojim adekvatnim i srazmernim postupanjem neće dozvoliti da se situacija razvija u negativnom pravcu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet