Fokus

Fauči o omikron varijanti koronavirusa: Prikupljamo informacije, nadam se ukidanju zabrane putovanja sa juga Afrike

Komentari

Autor: Rojters / CNN / Tanjug

05/12/2021

-

17:15

Fauči o omikron varijanti koronavirusa: Prikupljamo informacije, nadam se ukidanju zabrane putovanja sa juga Afrike
Fauči o omikron varijanti koronavirusa: Prikupljamo informacije, nadam se ukidanju zabrane putovanja sa juga Afrike - Copyright Tanjug/AP/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, Entoni Fauči izjavio je danas da se nada da će zabrana SAD za putnike iz južnih afričkih zemalja, moći da bude ukinuta u razumnom vremenskom periodu, pošto se prikuplja više informacija o omikron varijanti korona virusa. Fauči je u emisiji CNN-a "Sate of the Union"" rekao da američke vlasti razmišljaju o poteškoćama koje zabrana putovanja izaziva u tim zemljama i da stalno preispituju svoju politiku, preneo je Rojters.

Južnoafrički predsednik Siril Ramafoza osudio je krajem prethodnog meseca zabrane putovanja koje su uvedene prema njegovoj zemlji i njenim susedima zbog nove varijante korona virusa, omikron, preneo je BBC.

Ramafoza je rekao da je duboko razočaran akcijom, koju je opisao kao neopravdanu i pozvao da se zabrane hitno ukinu. Među onima koji su uveli zabranu putovanja su Velika Britanija, Evropska unija i Sjedinjene Američke Države.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet