Fokus

Senat protiv Bajdenovog zahteva u vezi sa obaveznom vakcinacijom

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2021

-

07:56

Senat protiv Bajdenovog zahteva u vezi sa obaveznom vakcinacijom
Senat protiv Bajdenovog zahteva u vezi sa obaveznom vakcinacijom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki Senat je tesnom većinom usvojio rezoluciju, kojom se poništava zahtev administracije predsednika Džoa Bajdena da firme sa 100 i više zaposlenih, moraju da imaju sve radnike vakcinisane protiv koronavirusa ili da se nedeljno testiraju na koronavirus, javlja AP.

Rezolucija je usvojena glasovima 52:48. Demokratski Predstavnički dom verovatno neće poći koracima Senata, što znači da će obavezna vakcinacija i dalje ostati na snazi, iako su sudovi zasad stavili na čekanje tu odluku, navodi američka novinske agencije.

Ipak, glasanje je dalo senatorima šansu da dignu glas protiv politike za koju kažu da je izazvala strahove u firmama u američkim državama kod nevakcinsanih, koji se brinu da bi mogli da izgube posao ukoliko vakcinacija bude obavezna.

Poslanici mogu da ponište određene savezne regulativne ukoliko zajedničku rezoluciju odobre oba doma Kongresa i potpiše ga predsednik, ili ako Kongres poništi predsednički veto, ali je to malo verovatno da će se desiti u ovom slučaju, navodi se u tekstu AP-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet