Fokus

Primio 10 vakcina u jednom danu, policija Novog Zelanda pokrenula istragu

Komentari

Autor: Fonet

11/12/2021

-

12:14

Primio 10 vakcina u jednom danu, policija Novog Zelanda pokrenula istragu
Tanjug/AP/Mary Altaffer - Copyright Tanjug/AP/Mary Altaffer

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti Novog Zelanda pokrenule su istragu posle vesti da se neidentifikovani muškarac vakcinisao 10 puta u jednom danu, objavili su danas lokalni mediji.

Pretpostavka je da se muškarac za novac vakcinisao umesto drugih koje žele da potvrdom o vakcinaciji dobiju privilegije, ali ne i da se vakcinišu, a novozelandsko ministarstvo zdravlja je ozbiljno shvatilo tu situaciju, navodi portal Staf.

Menadžerka programa vakcina Ministarstva zdravlja Novog Zelanda Astrid Kornif rekla je da su zvaničnici "svesni problema" i da ga shvataju "veoma ozbiljno".

"Vrlo smo zabrinuti zbog ove situacije i radimo s nadležnim agencijama", rekla je Kornif i naglasila da je netačan status vakcinacija ugrožava u budućnosti ne samo pojedince već i njihove prijatelje, rodbinu i širu zajednicu.

Oko 89 odsto stanovnika Novog Zelanda je potpuno vakcinisano sa dve doze, a u toj ostrvskoj zemlji sa oko pet miliona stanovnika  dosad je prijavljeno oko 12.500 slučajeva zaraze i ukupno 46 smrtnih ishoda od infekcije od početka pandemije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet