Fokus

Kurdska jedinica u Siriji likvidirala pet pripadnika Islamske države

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2021

-

19:48

Kurdska jedinica u Siriji likvidirala pet pripadnika Islamske države
Sirijski vojnici - Copyright AP/Hassan Ammar

veličina teksta

Aa Aa

Snage predvođene sirijskim Kurdima saopštile su danas da je njihova antiteroristička jedinica, uz podršku koalicije predvođene SAD, ubila pet pripadnika Islamske države u napadu na ekstremističku ćeliju na istoku Sirije.

Jedinica Sirijskih demokratskih snaga (SDF) izvela je zajedničku operaciju sa međunarodnom koalicijom u blizini Busairaha, sela u istočnom delu provincije Deir el-Zour. Na osnovu obaveštajnih podataka i izviđanja, na meti se našla "opasna ćelija Islamske države" u toj oblasti, prenosi AP. Ekstremisti su otvorili vatru na pripadniike SDF koji su opkolili tu oblast, navodi se u saopštenju SDF i precizira da je likvidirano pet osumnjičenih pripadnika IS.

Ova operacija je usledila nakon ekstremstičkih napada na lokalnu administraciju i snage bezbednosti. Aktivisti i ratni posmatrači prijavili su da je izvedena racija i, kako navodi AP, sugerisali da među ubijenima ima i civila.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da je akcija izvedena uz vazdušnu podršku snaga predvođenih SAD. Cilj je bio pronalaženje pripadnika IS koji je pobegao kada su snage SDF stigle, ali je ubijen dok je bežao na svom motociklu.

Opservatorija, koja se oslanja na mrežu lokalnih aktivista, saopštila je da je policija tada uhvatila oca traženog osumnjičenog i njegovog brata i ubila ih ispred porodične kuće.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet