Fokus

Iran: Postigli smo dobar sporazum sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2021

-

16:31

Iran: Postigli smo dobar sporazum sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju
Iran: Postigli smo dobar sporazum sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahian izjavio danas je da je Teheran postigao "dobar sporazum" sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA), prenela je Anadolija.

On je na sastanku s ambasadorima u Teheranu govorio o sporu između IAEA i Irana.

"U utorak uveče smo postigli dobar dogovor s IAEA. Ovaj sporazum bi mogao da ublaži zabrinutost zbog tvrdnji iznetih u vezi s miroljubivim nuklearnim programom Irana i da osigura veću saradnju s tom agencijom nego pre", kazao je Abdolahian.

Dodao je da je druga strana prihvatila da se na stolu na pregovorima u Beču nađu nacrti koje je izneo Iran.

"Nadamo se da će druga strana pregovarati s iskrenom namerom u cilju rešavanja problema. Mi smo optimisti. Ako druga strana bude delovala realno, možemo da napravimo napredak u ovoj rundi pregovora", rekao je Abdollahian.

Iran i IAEA postigli su delimični dogovor o nuklearnim pitanjima u sporu između strana, ali su sporna pitanja i dalje nerešena.

Iz Agencije UN za atomsku energiju su saopštili da je dogovor sa Iranom o zameni nadzornih kamera u postrojenju Karadž važan razvoj za IAEA za nadgledanje aktivnosti u Iranu, dodavši da će nove kamere biti postavljene narednih dana, preneo je Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet