Fokus

Studentkinju iz SAD kidnapovao muškarac koga je upoznala na internetu, policija je našla vezanu u podrumu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, NBC

22/12/2021

-

23:47

Studentkinju iz SAD kidnapovao muškarac koga je upoznala na internetu, policija je našla vezanu u podrumu
Studentkinju iz SAD kidnapovao muškarac koga je upoznala na internetu, policija je našla vezanu u podrumu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Studentkinja Medlin Alen iz američke države Juta nestala je prošle nedelje, a pronađena je živa u u kući 39-godišnjeg otmičara Brenta Brauna. Muškarac je uhapšen i osuđen za oduzimanje slobode, kao i za polno i fizičko zlostavljanje.

Njen nestanak je prijavila porodica 13. decembra, a tog dana je napustila svoju sobu u studentskom kampusu u 9 sati ujutru, prenosi NBC. Prema snimku sa nadzornih kamera, Medlin je izašla iz studentske zgrade u 9:22 sati. Roditelji su prijavili njen nestanak, a potraga je završena pet dana kasnije kada je pronađena i vraćena porodici.

"Presrećni smo što je sada na sigurnom, ali ono što je proživela je strašno i traumatično, ne možemo ni da shvatimo koliko. Ona je borac, hrabra je. Zahvalni smo što je opet sa nama i pomoći ćemo joj da se oporavi", rekla je njena porodica.

Alen je naga pronađena u podrumu, u potpunosti prekrivena ugljem, a otmičara je upoznala putem interneta. Kako su saopštili inspektori koji su radili na ovom sličaju, nju je otmičar automobilom odvezao u grad koji je 140 kilometara udaljen od studentske spavaonice. Roditelji su se zabrinuli kad im je Alen poslala poruku u kojoj piše "volim vas", bez ikakvog konteksta. Nakon što im se više nije javljala, nazvali su policiju.

Policija je uspela da locira signal njenog mobilnog telefona i krenula sa pretraživanjem terena. Tako su stigli do Braun kuće, a on im je otvorio vrata, ali nije želeo da ih pusti unutra bez dozvole njegovih roditelja koji su vlasnici nekretnine. 

Jedan od inspektora primetio je kroz podrumski prozor da se osoba svetle kose i sitne građe pomera. Nakon toga su dobili dozvolu roditelja da provale u kuću, a u podrumu su pronašli devojku koja je bila zavezana. U istom podrumu su se nalazili i set noževa i puška, a kasnije je otkriveno da je Braun oduzeo devojci mobilni telefon i isključio ga.

Vratio joj je telefon samo jednom kada je poslala roditeljima poruku, a upravo zahvaljujući tome su inspektori mogli da je pronađu. Ispričala je policiji da ju je Braun nekoliko puta silovao i gušio, a pretio je da će nauditi i njoj i njenoj porodici ukoliko pobegne ili nekome kaže gde se nalazi.

Prema njenim navodima, otmičar ju je naterao da skine odeću kada je ušla u njegovu kuću, i više joj nije dozvoljavao da je obuče, pri čemu joj je pretio da će je "prebiti" ukoliko to učini. On je priznao kako ju je držao zavezanu dok je na poslu, ali je rekao da joj je dozvolio da jede i da se okupa. 

Komentari (0)

Svet