Fokus

Pucnjava u Denveru, četiri žrtve i troje ranjenih

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2021

-

07:28

Pucnjava u Denveru, četiri žrtve i troje ranjenih
Pucnjava u Denveru, četiri žrtve i troje ranjenih - Copyright AP/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Naoružani napadač je ubio četiri osobe i ranio policajca i još dve osobe na području Denvera, glavnog grada američke savezne države Kolorado, saopštila sinoć lokalna policija.

Osumnjčeni je smrtno stradao nakon razmene vatre sa policijom, navodi se u saopštenju policije denverskog predgrađa Lejkvud, što je potvrđeno i u izveštaju lokalnog radija KDVR, preneo je ranije AP.

Pucnjave u oblasti Denvera se odvijala na različitim lokacijama i završila se likvidacijom napadača, potvrdile su lokalne vlasti.

Divljanje je počelo je juče oko 17 časova kada je napadač koji nije javno identifikovan, pucao i ubio dve žene i ranio muškarca u blizini centra Denvera, rekao je načelnik policije Pol Pazen na brifingu za novinare, prenosi Rojters.

Osumnjičeni je potom pobegao u automobilu i pritom usmrtio jednog čoveka u četvrti Čhizman Park u istočnom delu Denvera, pre nego što je ponovo otvorio vatru u kvartu zapadnog dela grada gde niko nije pogođen, izjavio je načelnik policije Pazen.

Osumnjičeni je dva puta razmenio vatru iz svog vozila sa policajcima Denvera koji su ga gonili i uspeo je da onesposobi policijski automobil, a zatim odvezao u susedni grad Lejkvud gde je upucao i ubio i četvrtu osobu.

Potom je pobegao pešice u hotel gde je ponovo otvorio vatru i ranio hotelskog službenika, potvrdio je portparol policije Lejkvuda Džon Romero i dodao da je osumnjičeni u hotelu pucao i na policajce i tom prilikom ranio jednog od njih pre nego što je policija uspela da ga likvidira, rekao je Romero novinarima i dodao da nema informacije u kakvom su stanju ranjeni policajac i civili.

AP je ranije preneo da je ranjeni policajac bio u stabilnom stanju kada je primljen u bolnicu sa prostrelnom ranom od vatrenog oružja.

Komentari (0)

Svet