Fokus

Deca Donalda Trampa odbila da budu svedoci u istrazi protiv oca

Komentari

Autor: Jutarnji list, Euronews Srbija

04/01/2022

-

23:21

Deca Donalda Trampa odbila da budu svedoci u istrazi protiv oca
AP/Evan Vucci - Copyright AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Donald Trump Džunior i Ivanka Tramp odbili su da svedoče u istrazi o navodnoj prevari u vezi s poslovanjem firme njihovog oca, bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Državno tužilaštvo Njujorka uručilo je sudske pozive 1. janura, kada je poziv stigao i Trampu.

Državna tužiteljka Letiša Džejms je otvorila istragu 2019. tvrdeći da je Tramp, pre nego što je postao predsednik, lažirao vrednost svoje imovine kada je tražio kredite.

Tramp je uzvratio tužbom protiv Džejmsove, koja je iz redova demokrata, kako bi blokirao njenu istragu, optužujući je za "politički progon" i "lov na veštice".

Trampovi advokati pokušavali su da spreče da ona ispita njegovu decu tim "neustavnim zahtevnom bez presedana", prenosi Jutarnji list pisanje BBC-a.

Njena istraga je povezana do neke mere, ali nije deo krivične istrage okružnog tužioca Menhetna o poslovima Trampove organizacije, uključujući i sumnje da je organizacija preuveličavala vrednost nekih nekretnina da bi dobila kredite i poreske olakšice.

Džejmsova se pridružila toj istrazi prošlog maja.

Drugog Trampovog sina Erika ispitivali su istražitelji iz kancelarije državnog tužilaštva u oktobru 2020. godine, prema navodima Njujork tajmsa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet