Fokus

Bajdenovi čestitali Božić pravoslavnim hrišćanima: Podrška poštovanju prava na versku slobodu

Komentari

Autor: Glas Amerike

07/01/2022

-

17:32

Bajdenovi čestitali Božić pravoslavnim hrišćanima: Podrška poštovanju prava na versku slobodu
Džil Bajden i Džo Bajden - Copyright Tanjug/AP/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Džo Bajden i prva dama Džil Bajden čestitali su Božić pravoslavnim hrišćanima u SAD i širom sveta, preneo je Glas Amerike.

"Kao i mnogi drugi tokom protekle godine, pravoslavni hrišćani su pokazali veliku snagu karaktera i istrajnost, nastavili da pokazuju ljubav prema svojim bližnjima i služe svojim zajednicama u teškim trenucima", navodi se u čestitki predsednika i prve dame, koji su izrazili saučešće i saosećanje onima koji su izgubili svoje voljene tokom pandemije, i koji će ovaj Božić provesti puni tuge.

Bajdenovi su poručili i da se mole za sve one koji pate, u nadi da će "uprkos boli, pronaći snagu i osećanje svrhe i smisla".

"Dok počinjemo novu godinu, mnogi pravoslavni hrišćani širom sveta se i dalje suočavaju sa progonom i diskriminacijom. Želimo da još jednom izrazimo svoju nepokolebljivu podršku poštovanju univerzalnog i neotuđivog prava na versku slobodu".

Predsednik i prva dama SAD takođe su rekli da se zajedno sa pravoslavnim hrišćanima mole za mir, pravdu, slobodu i zaceljenje u narednoj godini.

 

 

Božićne praznike juče je čestittao i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet