Fokus

Severna Koreja ponovo ispalila raketu ka Istočnom moru, SAD osudile potez

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2022

-

16:07

Severna Koreja ponovo ispalila raketu ka Istočnom moru, SAD osudile potez
Tanjug/AP/Ahn Young-joon - Copyright Tanjug/AP/Ahn Young-joon

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Američke Države osudile su ispaljivanje balističke rakete koje je izvršila Severna Koreja, saopšteno je danas iz Stejt departmenta.

Portparol Stejt departmenta naveo je u saopštenju da je tim potezom Severna Koreja prekršila više rezolucija Saveta bezbednosti UN, prenosi agencija Rojters.

Vojska Južne Koreje ranije je saopštila da je Severna Koreja ispalila ponovo neidentifikovani projektil ka Istočnom moru, a što se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je lansirala hipersoničnu raketu.

Saopštenje o tome Generalštab južnokorejske vojske je prosledio novinarima bez iznošenja više detalja, preneo je Jonhap.

Gutereš zabrinut zbog najnovijeg lansiranja rakete S.Koreje

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš je veoma zabrinut zbog najnovijeg lansiranja rakete Severne Koreje, izjavio je danas portparol UN-a Stefan Dižarik.

Kako agencija Rojters navodi u izveštaju, Severna Koreja je izvršila probno ispaljivanje rakete, za koju je južnokorejska vojska navela da bi mogla da bude naprednija od hipersoničnog oružja koje je Pjongjang lansirao pre manje od nedelju.

SAD su takođe osudile lansiranje balističke rakete koje je izvršila Severna Koreja, saopšteno je danas iz Stejt departmenta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet