Fokus

Poništena ranije doneta odluka: Bez obavezne vakcinacije za kanadske kamiondžije

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2022

-

08:55

Poništena ranije doneta odluka: Bez obavezne vakcinacije za kanadske kamiondžije
Tanjug/AP/Graham Hughes/The Canadian Press - Copyright Tanjug/AP/Graham Hughes/The Canadian Press

veličina teksta

Aa Aa

Kanada će dozvoliti nevakcinisanim kanadskim državljanima da ulaze u zemlju iz SAD, poništivši raniju odluku prema kojoj su svi vozači kamiona moraju da budu vakcinisani protiv kovida, saopštila je Kanadska pogranična služba (CBSA).

Kanadski premijer DŽastin Trudo se suočio sa pritiskom glavne opozicione partije i transportnog lobija za kamione da odustane od obavezne vakcinacije za kamiondžije, a ta odluka je trebalo da stupi na snagu u subotu, zbog čega je moglo da dođe do nedostatka vozača, samim tim i otežavanja isporuke robe, preneo je Rojters.

CBSA je navela da će nevakcinisani ili delimično vakcinisani kanadski vozači biti izuzeti od kovid testiranja pre dolaska, nakon dolaska u zemlju i od karantina.

Vozači sa američkim državljanstvom će, međutim, morati da budu vakcinisani ili će biti vraćeni sa granice od 15. januara, poručio je portparol CBSA.

Dve trećine razmene robe između Kanade i SAD godišnje iznosi 520 miliona dolara i obavlja se drumskim putem, pa je prevoz kamionima ključan, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet