Fokus

Rjabkov: Razgovori u ćorsokaku, nema smisla organizovati novu rundu

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2022

-

13:05

Rjabkov: Razgovori u ćorsokaku, nema smisla organizovati novu rundu
Sergej Rjabkov - Copyright AP/Thomas Peter

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov poručio je danas da američko odbacivanje ključnih bezbednosnih zahteva Moskve vodi razgovore u ćorsokak, javljaju ruske novinske agencije.


Rjabkov je izjavio da ne vidi razlog da se u bliskoj budućnosti organizuje nova runda pregovora o bezbednosnim garancijama, ali da se dijalog za sada nastavlja na različitim frontovima, prenosi agencija Rojters.

Zvanični Kremlj je ranije izneo sumornu ocenu povodom ovonedeljnih bezbednosnih pregovora Rusije sa Sjedinjenim Državama i NATO-om, opisujući ih kao neuspešne i navodeći da postoji neslaganje o fundamentalnim pitanjima.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da budućnost nastavka pregovora sa NATO-om i Vašingtonom zavisi od reakcije Zapada na predloge Moskve, i da očekuje odgovor sledeće nedelje, prenele su ruske agencije RIA i Interfaks.

Lavrov je osudio pretnje sankcijama od strane Sjedinjenih Država kao "arogantne i apsurdne", navodeći da će Moskva odgovoriti na sve kaznene mere.

On je, međutim, poručio da je jedini opipljiv rezultat razgovora bila spremnost Vašingtona i NATO-a da razgovaraju o raketama kratkog i srednjeg dometa u Evropi, prenela je agencija RIA Novosti.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet