Fokus

Zelenski i Bajden razgovarali o deeskalaciji situacije i pomoći Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2022

-

23:55

Zelenski i Bajden razgovarali o deeskalaciji situacije i pomoći Ukrajini
Zelenski i Bajden razgovarali o deeskalaciji situacije i pomoći Ukrajini - Copyright Tanjug AP/Manuel Balce Ceneta, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski saopštio je da je sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u telefonskom razgovoru razmotrio deeskalaciju situacije i mogućnosti finansijske pomoći Ukrajini.

"Razgovarali smo o najnovijim diplomatskim naporima u vezi deeskalacije i dogovorili se o budućoj zajedničkoj akciji. Zahvalio sam predsedniku Bajdenu na sadašnjoj vojnoj pomoći. Razmotrene su i mogućnosti finansijske pomoći Ukrajini", napisao je Zelenski na Tviteru, prenosi TASS.

Telefonski razgovor dvojice predsednika više je poziv radi provere situacije, izjavila je danas predstavnica za štampu Bele kuće Džen Psaki.

"Ja ovaj razgovor više vidim kao deo redovnog angažovanja i komunikacije sa ukrajinskom vladom", rekla je Psaki, preneo je Rojters.

"Ovo je nešto kao provera stanja, a ne prenošenje neke konkretne poruke", dodala je.

Tanjug/AP/Andrew Harnik

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je ranije danas pregovore Rusije, Francuske i Nemačke, ocenivši da su u pitanju značajni koraci ka miru, navodi se u današnjem saopštenju iz kabineta predsednika.

Savetnici predsednika Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke sastali su se juče u Parizu u okviru pregovora Normandijske četvorke, a u zajedničkom saopštenju potvrdili su svoju posvećenost održanju prekida vatre na istoku Ukrajine dogovorenog sporazumom iz Minska.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet