Fokus

Blinken razgovarao sa zvaničnicima NATO, EU i OEBS o Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2022

-

09:05

Blinken razgovarao sa zvaničnicima NATO, EU i OEBS o Ukrajini
Entoni Blinken - Copyright Tanjug/AP/Martial Trezzini/Keystone

veličina teksta

Aa Aa

Američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je telefonom sa visokim zvaničnicima NATO, EU i OEBS o situaciji u Ukrajini, saopšteno je iz Stejt departmenta.

"Državni sekretar Entoni Džej Blinken razgovarao je telefonom sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, predsedavajućim OEBS Zbignjevom Rauom i visokim predstavnikom za spoljne poslove i bezbednosnu politiku EU Žozepom Boreljom. Sekretar Blinken je još jednom potvrdio podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine i razgovarao o diplomatskim aktivnostima sa Rusijom u pozadini ničim izazvanog nagomilavanja ruskih oružanih snaga duž granice sa Ukrajinom", navodi se u saopštenju Stejt departmenta, prenosi TASS.

U međuvremenu, novinarka Glasa Amerike Karla Bab objavila je na svom Tviter nalogu da američki sekretar za odbranu Lojd Ostin ovoga meseca planira da putuje u Evropu, gde će se sastati sa predstavnicima NATO saveznika povodom situacije u Ukrajini i tekućih pregovora sa Rusijom.

Babova navodi da će Ostin prisustvovati ministarskom skupu članica NATO, koji je za 16. i 17. februar zakazao generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg, prenosi TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet