Fokus

Erdogan pozitivan na koronavirus: Supruga i ja imamo blage simptome, nastavićemo da radimo od kuće

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2022

-

14:26

Erdogan pozitivan na koronavirus: Supruga i ja imamo blage simptome, nastavićemo da radimo od kuće
Redžep Tajip Erdogan - Copyright AP/Burhan Ozbilici

veličina teksta

Aa Aa

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je da danas su on i njegova supruga pozitivni na koronavirus i da imaju blage simptome. Erdogan je naveo da je zaražen omikron varijantom virusa.

"Danas sam dobio pozitivne rezultate kovid testa koji smo moja žena i ja uradili posle blagih simptoma. Nastavićemo da radimo od kuće", napisao je Erdogan na Tviteru.

Inače, Tuska je 2. februara zabeležila 110.682 nova slučaja korona virusa, što je najveći broj obolelih od početka pandemije, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Krajem decembra, prosečan broj dnevnih slučajeva je bio oko 20.000, ali je naglo skočio zbog visokozaraznog omikron soja, preneo je Rojters. Ministarstvo je takođe obelodanilo da je 217 ljudi preminulo zbog kovida u prethodna 24 sata, pa je broj smrtnih slučajeva u ovoj zemlji prešao 87.000.

Tursko naučno veće za koronu je saopštilo da će antivirusni lek molnupiravir biti podeljen pacijentima koji su tek oboleli od kovida, a stariji su od 65 godina ili imaju pridružene bolesti, i to će početi sledeće nedelje. U ovom trenutku, okupiranost kreveta na jedinicama intenzivne nege je 68,7 odsto.

"Međutim, ostajemo pri predviđanju da trenutan trend širenja virusa neće zagušiti bolničke kapacitete", navodi se u saopštenju naučnog veća.

Komentari (0)

Svet