Fokus

Vašington ublažava mere protiv koronavirusa - maske neće biti obavezne u većini zatvorenih objekata

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2022

-

08:09

Vašington ublažava mere protiv koronavirusa - maske neće biti obavezne u većini zatvorenih objekata
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti u Vašingtonu neće od danas više zahtevati od građana da pokažu dokaz o vakcinaciji protiv koronavirusa da bi ušli na mnoga mesta, izjavila je gradonačelnica Mjuriel Bauser i pridružila se mnoštvu lokalnih lidera koji ublažavaju ograničenja dok talas zaraze omikron varijantom u SAD opada.

Bauser je, takođe, najavila da maske više neće biti obavezne u mnogim zatvorenim prostorima, uključujući restorane, barove, teretane i verske objekte od 1. marta, preneo je Rojters. Maske će i dalje biti obavezbe u školama, bibliotekama, domovima za stare, javnom prevozu i zdravstvenim ustanovama, između ostalog. Ona je rekla da je dramatičan pad slucajeva koronavirusa i hospitalizacije poslednjih nedelja podstakao odluku da se ublaže neke od mera uvedenih u decembru.

U susednom Merilendu, guverner Lari Hogan najavio je da će obavezno nošenje maski u državnim ustanovama biti ukinuto od 22. februara. Hogan je, takođe, pozvao državni odbor za obrazovanje da ukine obavezu nošenja maski u školama.

Guverneri Njujorka i Masačusetsa najavili su prošle nedelje da će ukinuti obavezu nošenja maski u svojim državama, nakon sličnih poteza Nju Džersija, Kalifornije, Konektikata, Delavera i Oregona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet