Fokus

Gori i pluta po Atlantiku napušteni teretni brod pun luksuznih automobila, posada pobegla sa njega

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2022

-

07:53

Associated Press • Euronews Serbia • Força Aérea Portuguesa

veličina teksta

Aa Aa

Napušteni teretni brod prepun luksuznih automobila gori i pluta u Atlantskom okeanu, nakon što je požar primorao posadu da pobegne.

Brod "Felisiti Ejs" zapalio se u sredu u severnom Atlantiku dok je od grada Emdena u Nemačkoj do Dejvisvila na Roud Ajlendu prevozio teret, uključujući luksuzne automobile marke "porše" i "folksvagen", prenosi CNN.

profimedia/AFP PHOTO / HANDOUT / FORCA AEREA PORTUGUESA

 

U trenutku izbijanja požara, brod je bio na 90 nautičkih milja jugozapadno od portugalskih Azorskih ostrva, navodi se u saopštenju portugalske mornarice. Nakon što je izbio požar u tovarnom prostoru koji se vrlo brzo proširio, celokupna posada od 22 člana je bila primorana na evakuaciju.

Ovaj brod je registrovan u Panami, a njime upravlja japanska brodarska kompanija "Micui O.S.K. lajns" (MOL). Iz kompanije "Porše" su za "CNN Biznis" potvrdili da je među teretom bilo više automobila te marke i da kupce tih automobila sada kontaktiraju njihovi dileri. Portugalska mornarica je saopštila da okeanski patrolni brod ostaje na licu mesta da nadgleda napušteni brod.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet