Fokus

Ubistvo koje je šokiralo Francusku: Bivši vojnik proglašen krivim za otmicu i smrt osmogodišnje devojčice

Komentari

Autor: BBC

18/02/2022

-

23:57

Ubistvo koje je šokiralo Francusku: Bivši vojnik proglašen krivim za otmicu i smrt osmogodišnje devojčice
Ubistvo koje je šokiralo Francusku: Bivši vojnik proglašen krivim za otmicu i smrt osmogodišnje devojčice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši vojnik Nordal Lelande proglašen je krivim za kidnapovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice. Ubistvo Mali de Arauho u avgustu 2017. šokiralo je Francusku, a Lelana je osuđen na minimalnu zatvorsku kaznu od 22 godine.

Takođe je osuđen za seksualni napad na dvoje rođaka, starosti četiri i šest godina, iste godine.

Na početku tronedeljnog suđenja optuženi, koji je na dan izricanja presude napunio 39 godina, prvo je rekao da je Mali ubio "nehotično" i na sudu se izvinio njenoj porodici. Međutim, kasnije je promenio svoju priču i priznao da je njegov postupak bio nameran, piše BBC.

Pre nego što se porota povukla da razmotri svoju presudu, ponovo se izvinio.

Mali de Arauho je sa porodicom prisustvovala venčanju na kojoj je bio gost i Levande. Ona je poslednji put viđena u ranim satima 27. avgusta 2017. godine na igralištu pored sale gde je organizovano venčanje.

"Ubio sam Mali, nisam hteo da je ubijem", insistirao je na početku suđenja, potiskujući jecaje.

Međutim, kasnije je priznao da je to učinio svojevoljno i da se uspaničio nakon što je doživeo "halucinaciju".

Lelande je u maju prošle godine osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Artura Nojera, koji je stopirao. Tvrdio je da je video lik vojnika u licu devojčice.

Njegov motiv za ubistvo osmogodišnjaka ostaje nepoznat. Nije optužen za silovanje i nikada nije utvrđeno da li je zlostavljao devojčicu.

Njegovo poricanje seksualnog motiva odbacilo je tužilaštvo, koje je od porote tražilo da ga smatra "glavnim zločincem, velikim predatorom" i nazvalo ga "apsolutnom društvenom opasnošću".

Malina starija sestra takođe je oštro osporila optuženog, pozivajući ga da pruži odgovore o okolnostima smrti devojčice.

"Od suštinskog značaja za mene i moju porodicu je da saznamo istinu. Želim da znam da li ste silovali moju sestru", upitala je 16-godišnjakinja, obraćajući se direktno optuženom, koji je potom to negirao.

Komentari (0)

Svet