Fokus

Rusija je optužila Kanadu za "detinjaste korekcije" u pismu Moskve upućenom UN

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2022

-

08:30

Rusija je optužila Kanadu za "detinjaste korekcije" u pismu Moskve upućenom UN
Rusija je optužila Kanadu za "detinjaste korekcije" u pismu Moskve upućenom UN - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je danas optužila Kanadu za, kako tvrdi, detinjaste korekcije napravljene na pismu koje je Moskva poslala Ujedinjenim nacijama, tražeći podršku za svoj nacrt rezolucije o pružanju pomoći i zaštiti civila u Ukrajini.

U sporu na Tviteru, kanadska misija pri UN je u jednom postu dodala više napomena na pismo ruskog ambasadora u UN Vasilija Nebenzje datiranom 16. marta.

Kanadska misija je pritom precrtala deo jedne rečenice koja je glasila: "Kao i drugi članovi međunarodne zajednice, ozbiljno smo zabrinuti zbog njenog pogoršanja (situacije u Ukrajini)", dok je ostale reči promenila tako da glase: "Nismo ozbiljno zabrinuti zbog njenog pogoršanja" i na kraju ubacila "jer smo mi primarni uzrok". U jednom kasnijem pasusu u pismu, Kanada je zapitala: "Da li mislite da UN zaista veruju u ovo"?

Na poslednjoj stranici pisma, Kanada je predložila drugačiji kraj, napisavši: "Želimo da znate koliko nam je malo stalo do ljudskog života koji smo uništili."

To je izavalo oštru reakciju Moskve, a Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, uzvratio je danas.

"Hvala @CanadaONU za ovu rusofobičnu klevetu na nivou vrtića!", napisao je on na Tviteru.

"To samo pokazuje da su vaše diplomatske veštine i dobri maniri na najnižoj granici i pojašnjava mi zašto je kandidatura vaše zemlje za nestalno mesto u Savetu bezbednosti dva puta u 20 godina odbačena od strane UN", naveo je Poljanski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet