Evropa

Janša: Ruska vojska nikad neće zauzeti Kijev

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

23:57

Janša: Ruska vojska nikad neće zauzeti Kijev
Tanjug/AP/Kenzo Tribouillard - Copyright Tanjug/AP/Kenzo Tribouillard

veličina teksta

Aa Aa

Ruska vojska nikada neće zauzeti Kijev, izjavio je danas slovenački premijer Janez Janša govoreći o utiscima tokom boravka u glavnom gradu Ukrajine koji je posetio u utorak zajedno s poljskim i ceškim premijerima kada je i razgovarao s ukrajinskim rukovodstvom.

Govoreći za slovenačku televiziju, Janša je rekao da je to bio poseta ohrabrenja ukrajinskim liderima, prenosi Hina.

"Prvenstveno ta poseta je bila pokazatelj da Ukrajinu nismo otpisali," naglasio je Janša, dodajući da su se brojne diplomate, predstavnici međunarodnih organizacija i korporacija iz ukrajinske prestonice povukli još pre napada Rusije na Ukrajinu.

"Za njih je to bio znak da nisu otpisani, da se ne radi samo o podršci izdaleka nego da neko veruje da će se oni odbraniti i pobediti", dodao je Janša.

Prema njegovim rečima, napadi na centar Kijeva su relativno retki i grad nije opkoljen.

"Kijev se napada s istoka i zapada, ali snage koje napadaju grad su preslabe da bi ga zauzele. Ruska vojska nikad neće osvojiti Kijev", naglasio je slovenački premijer.

Ponovo je izneo i svoju ideju o uvođenju zone zabrana letenja iznad Ukrajine kako bi se olakšala odbrana od ruske agresije, iako je NATO savez tu zamisao odbio tvrdeći da bi dovela do otvorenog sukoba s Rusijom.

Janša, međutim, tvrdi da su tu ideju vec podržale tri države članice NATO i da je uveren kako će podrška tom predlogu rasti.

Preporuka za vas

Komentari (2)

Milosav Spasojevic

18.03.2022 08:16

Ovo je kao iz onog vica "čiko nemoj više da me braniš molim te"

Stojko

18.03.2022 15:52

Koja smejurija! Izgleda da ukrajinci dođoše pred Moskvu!

Evropa