Fokus

Izrael apeluje na SAD da ne sklanja iransku gardu sa liste terorista u zamenu za "prazna obećanja"

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2022

-

14:13

Izrael apeluje na SAD da ne sklanja iransku gardu sa liste terorista u zamenu za "prazna obećanja"
Izrael apeluje na SAD da ne sklanja iransku gardu sa liste terorista u zamenu za "prazna obećanja" - Copyright AP/Iranian Army

veličina teksta

Aa Aa

Izrael je danas apelovao na SAD da ne sklanja iransku Revolucionarnu gardu sa liste međunarodnih terorističkih organizacija u zamenu za "prazna obećanja".

SAD su razmatrale takav potez, saopštio je izvor upoznat sa ovim pitanjem, kako bi zauzvrat dobile uveravanja Irana da će obuzdati tu elitnu jedinicu, preneo je Rojters. Rojters dolazi i usred napora da se oživi nuklearni sporazum iz 2015. godine sa Iranom, kojim se ograničava nuklearni program Teheranu, u zamenu za ukidanje sankcija.

Izraelski premijer i ministar spoljnih poslova su u zajedničkom saopštenju objavili da "veruju da SAD neće napustiti svoje najbliže saveznike u zamenu za prazna obećanja od terorista".

"Iranska Revolucionarna garda je teroristička organizacija koja je ubila hiljade ljudi, među njima i Amerikance. Odbijamo da poverujemo da će SAD skloniti oznaku terorističke organizacije", naveli su Naftali Benet i Jair Lapit.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet