Fokus

Rusija uvela sankcije za 398 američkih kongresmena

Komentari

Autor: FoNet

13/04/2022

-

22:04

Rusija uvela sankcije za 398 američkih kongresmena
Rusija uvela sankcije za 398 američkih kongresmena - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je večeras da kao odgovor na sankcije Sjedinjenih Država uvodi restrikcije za 398 članova Predstavničkog doma američkog Kongresa, računajući rukovodstvo i predsednike komiteta Donjeg doma Kongresa.

Kao odgovor na još jedan "talas" antiruskih sankcija, koje je uvela administracija Džozefa Bajdena 24. marta protiv 328 poslanika Državne dume, što računajući raniji "crni spisak" ruskih parlamentaraca čini praktično ceo njen sastav, uvode se recipročna sankciona ograničenja prema 398 članova Predstavničkog doma Kongresa SAD, navedeno je u saopštenju koje je prenela agencija Interfaks.

Ta lica, uključujući rukovodstvo i predsednike komiteta Donjeg doma američkog Kongresa, trajno su uključena u rusku "stop listu", zajedno s drugim aktuelnim zakonodavcima kojima je, poput predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi, ulaz u Rusku Federaciju bio zabranjen ranije na osnovu reciprociteta.

Ministarstvo je objavilo poimenični spisak 398 kongresmena koje obuhvataju sankcije Rusije.

Američko Ministarstvo finansija saopštilo je 24. marta da uvodi sankcije za više desetina ruskih firmi iz sektora odbrane, kao i za 328 članova Dume.

Pored američkih kongresmena, Rusija je danas na bazi reciprociteta izrekla sankcije i za 87 kanadskih senatora. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet