Fokus

U delovima Ekvadora proglašeno vanredno stanje zbog porasta kriminala

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2022

-

08:05

U delovima Ekvadora proglašeno vanredno stanje zbog porasta kriminala
Bezbednosne snage u Ekvadoru - Copyright Tanjug/AP Photo/Dolores Ochoa

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Ekvadora Giljermo Laso proglasio je 60-dnevno vanredno stanje, koje uključuje policijski čas u nekim oblastima i raspoređivanje hiljada pripadnika bezbednosnih snaga, u tri od 24 provincije zemlje, navodeći kao razlog porast kriminala.

Oko 9.000 pripadnika policije i vojske će patrolirati ulicama tokom vanrednog stanja, dok će u pojedinim mestima biti na snazi policijski čas od 23 sata do 5 časova ujutro, precizirale su vlasti u jučerasnjem saopštenju, navodi Rojters.

To je drugi put da je Laso proglasio vanredno stanje da bi se suprotstavio nasilju koje je poraslo od kraja prošle godine u Ekavadoru, a vlasti za ovu situaciju krive bande koje krijumčare drogu i ovu zemlju koriste kao tranzitnu tačku za izvoz narkotika u SAD i Evropu.

Vanredno stanje koje je predsednik Ekvadora uveo u oktobru naišlo je na kritike Ustavnog suda, koji je prepolovio njegovo trajanje na 30 dana i saopštio da vojska može samo da pruža podršku u policijskim operacijama, podsetila je britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet