Fokus

Snažna eksplozija srušila hotel u Havani: Poginulo devet osoba, ekipe tragaju za preživelima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, CNN

06/05/2022

-

18:27

Snažna eksplozija srušila hotel u Havani: Poginulo devet osoba, ekipe tragaju za preživelima
Saratoga Hotel - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Broj poginulih u snažnoj eksploziji u hotelu Saratoga u centru Havane porastao je na devet, a povređeno je oko 30 ljudi, javila je danas kubanska vlada.

"Prema poslednjim podacima, devet osoba je poginulo, a oko 30 je prebačeno u bolnicu. U toku je akcija davanja krvi", navela je na svom Tviter nalogu kubanska vlada, preneo je TASS.

Smatra se da je uzrok eksplozije curenje gasa, objavila je kubanska predsednička kancelarija, koja je u tvitu navela da će više detalja uslediti uskoro.

Očevici su za TASS rekli da su srušena dva sprata hotela. Rojters navodi da iz zgrade kuljaju plamen i dim.

Kubanska novinska agencija ACN objavila je fotografije na kojima se vidi ozbiljna oštećenja hotela Saratoga u Havani i oblaci prašine koji se dižu u nebo.

Fotografije iz Granme, zvaničnog dnevnika Komunističke partije Kube, prikazuju višespratni hotel Saratogu čiji su zidovi, čini se, bili razneti eksplozijom na nekoliko spratova.

Policija i spasioci nalaze se na licu mesta i ogradili su ključne tačke i zgrade u blizini, uključujući istorijsku zgradu parlamenta.

Predsednik Kube Migel Dijaz-Kanel posetio je u petak mesto eksplozije dok je ministar spoljnih poslova Meksika uputio solidarnost sa žrtvama eksplozije.

"Naša solidarnost prema žrtvama i onima koji su pogođeni, kao i ljudima te drage bratske nacije", naveo je Marselo Ebrard na Tviteru.

Hotel je izgrađen u 30-im godinama prošlog veka i ima 96 soba, a obnovljen je 2005. godine. Svedoci su rekli da se čula "ogromna eksplozija". 
 

 

Komentari (0)

Svet