Fokus

Peking ponovo započeo masovno testiranje na koronu, zatvorene pojedine autobuske i metro stanice

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2022

-

11:34

Peking ponovo započeo masovno testiranje na koronu, zatvorene pojedine autobuske i metro stanice
Peking ponovo započeo masovno testiranje na koronu, zatvorene pojedine autobuske i metro stanice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Peking je danas započeo novi krug masovnog testiranja na kovid 19 i zatvorio više autobuskih linija i metro stanica, u pokušaju da izbegne scenario iz Šangaja, gde su milioni stanovnika zatvoreni zbog epidemije više od mesec dana, prenosi Rojters.

Peking nastoji da izbegne eksplozivni rast novih slučajeva infekcije kovid 19, kao što je slučaj u Šangaju, tako što sprovodi fazna masovna testiranja, a u ovom trenutku zabranjeno je pružanje ugostiteljskih usluga u više okruga, uz zatvaranje više od 60 stanica metroa, što je oko 15 odsto mreže, navodi britanska agencija.

Danas je započeo prvi od tri nova kruga svakodnevnih testiranja u najvećem gradskom okrugu, Čaojangu, u kome se nalaze ambasade i veliki broj kancelarija, i vlasti su saopštile da i stanovnici drugih oblasti u kojima su prijavljeni slučajevi moraju da budu testirani tokom vikenda.

U Šangaju vlasti su saopštile da je najgora epidemija koronavirusa u gradu stavljena pod efektivnu kontrolu nakon jednomesečnog zatvaranja skoro 25 miliona ljudi i obećale da će ostati pri svojoj strategiji nulte tolerancije na kovid 19 uprkos rastućim ekonomskim troškovima.

U današnjem saopštenju zvaničnici Šangaja naveli su da se polaganje mature za učenike odlaže za početak jula.

Broj infekcija u Šangaju izvan područja pod karantinom, što je pokazatelj da li se grad može ponovo otvoriti, pao je na 18 u petak, sa 23 dan ranije, a ukupan broj novih slučajeva je blago opao na oko 4.000, prema današnjim podacima, prenosi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet