Fokus

Dramatičan kraj filmske potere: Čuvarka zatvora pucala u sebe kada je pronađena sa zatvorenikom s kojim je pobegla

Komentari

Autor: BBC, AP, Euronews Srbija

10/05/2022

-

19:02

Dramatičan kraj filmske potere: Čuvarka zatvora pucala u sebe kada je pronađena sa zatvorenikom s kojim je pobegla
Dramatičan kraj filmske potere: Čuvarka zatvora pucala u sebe kada je pronađena sa zatvorenikom s kojim je pobegla - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čuvarka zatvora u Alabami, koja je krajem aprila pobegla sa zatvorenikom osumnjičenim za ubistvo preminula je nakon što je pucala sebe kada je policija pronašla ovaj par.

Kako prenosi BBC, Viki Vajt (56) umrla je u bolnici od posledica ranjavanja, nakon što su ona i zatvorenik Kejsi Vajt (38) posle jedanaestodnevne potrage uhapšeni u Indijani.

Njih dvoje pobegli su iz zatvora Loderdejl 29. aprila, a veruje se da su bili u ljubavnoj vezi. Policija je prethodnih dana intenzivno tragala sa njima, nudeći čak i nagradu onima koji ih pronađu.

Poslednjeg radnog dana pobegla sa zatvorenikom

Prema rečima zvaničnika, čuvarka Vajt i zatvorenik su poslednji put viđeni kada ga je ona prevozila na procenu mentalnog zdravlja, piše BBC. Međutim, ona je tim potezom prekršila pravila službe i mnogi misle da ona to nije učinila samovoljno.

Umesto kod lekara, njih dvoje su pobegli. Čuvarki Vajt je to bio poslednji radni dan pre penzije, a pre toga je već prodala kuću i rekla kolegama da planira da provede više vremena na moru.

 

profimedia

 

Odbegli zatvorenik i čuvarka pronađeni su u ponedeljak uveče, nakon jedanaestodnevne potrage.

Viki Vajt primećena je kako izlazi iz hotela u Evansvilu u Indijani, sa perikom, pre nego što je ušla u automobil kojim je upravljao Kejsi Vajt. Usledila je policijska potera, koja se završila kada se policijski auto zakucao u kadilak ovog para. 

Tada se Kejsi Vajt predao, rekavši da se njegova "žena" upucala i da joj je potrebna pomoć.

profimedia

 

Okružni šerif Dejv Veding rekao je da još nije zvanično potvrđeno da je Viki Vajt zaista pucala sama na sebe. On je naveo da će se obaviti obdukcija i istraga i utvrditi uzrok smrti, iako prve indikacije govore da Vajt jeste pucala u sebe, Veding dodaje da "ništa nije isključeno dok se ne obavi detaljna istraga", preneo je AP.

"Poverio bih Viki svoj život. Zaista to mislim. Ako nam je trebalo nešto iz zatvora, ona je bila naša osoba, dobar radnik. Zato je ovo tako šokantno", rekao je novinarima okružni tužilac Loderdejla Kris Konoli.

Vajt optužen za ubistvo

Kejsi Vajt je bio je osuđen na 75-godišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva i drugih optužbi. On je optužen za ubistvo Koni Ridžvej u septembru 2020. godine, a prethodno je već osuđen za niz krivičnih dela.

Čekao je suđenje za ubod nožem 58-godišnje žene tokom pljačke 2015. godine. Ako bude osuđen, mogao bi da se suoči sa smrtnom kaznom.

Federalni i lokalni zvaničnici za sprovođenje zakona takođe su saznali da je Kejsi Vajt pretio da će ubiti svoju bivšu devojku i svoju sestru 2015. godine i rekao "da je želeo da ga policija ubije", saopštili su zvančnici, piše AP.

Vajt će biti vraćen u okrug Loderdejl u Alabami, odakle je pobegao sa Viki, gde će biti optužen po najnovijim optužbama, saopštile su vlasti.

Komentari (0)

Svet