Fokus

Novi sukobi u pojasu Gaze, odjeknule eksplozije, Izrael bombardovao položaje Hamasa

Komentari

Autor: BBC, Reuters, Euronews

16/06/2021

-

07:32

Novi sukobi u pojasu Gaze, odjeknule eksplozije, Izrael bombardovao položaje Hamasa
Novi sukobi u pojasu Gaze, odjeknule eksplozije, Izrael bombardovao položaje Hamasa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U pojasu Gaze ponovo su počeli sukobi. Izrael je bombardovao položaje Hamasa kao, kako tvrde, odgovor na lansirane "balone bombe" od strane Palestinaca.

Eksplozije su odjeknule u sredu rano ujutru, prenosi BBC. Za sada nije poznato ima li žrtava ili povređenih.

profimedia

 

 Izraelske odbrambene snage navode da su njihovi borbeni avioni pogodili vojna postrojenja kojima je upravljao Hamas u gradu Kan Junis i Gazi, prenosi BBC. Kako kažu pripadnici snaga Izraela, u napadnutom kompleksu odvijala se "teroristička aktivnost".

 

Portparol Hamasa, koji je potvrdio izraelske napade, rekao je da će Palestinci nastaviti da teže svom "hrabrom otporu i odbrani svojih prava i svetih mesta" u Jerusalimu, preneo je Rojters.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije, kao i snimci napada, putem kojih građani alarmiraju druge i upozoravaju na nove napade.

 

Napadi su usledili nakon sinoćnjeg skupa jevrejskih ultra-desničara u istočnom Jeruslimu.  Tada je došlo do sukoba Palestinaca sa policajcima.

Pojedini Palestinci su bacali kamenje i napali policajce duž rute parade, navodi policija, a preneo je dnevnik "Tajms of Izrael". Poveđeno je preko 30 osoba, a 17 je uhapšeno.

Ovo je prvi veliki sukob otkako je sklopljeno primirje 21. maja, nakon sukoba koji su trajali 11 dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet