Fokus

Kanada: Broj žrtava oluje popeo se na osam, bez struje i dalje brojna domaćinstva

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2022

-

08:46

Kanada: Broj žrtava oluje popeo se na osam, bez struje i dalje brojna domaćinstva
Kanada: Broj žrtava oluje popeo se na osam, bez struje i dalje brojna domaćinstva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Broj žrtava snažnih oluja u dve najnaseljenije kanadske provincije, Ontariju i Kvebeku, popeo se na najmanje osam, saopštile su lokalne vlasti. Službe za hitne slučajeve nastavile su sa obnovom porušenih stubova kako bi vratili struju u domove polovine miliona ljudi, preneo je "Gardijan".

Oluje, koja su trajale više od dva sata u subotu posle podne i bile jačine tornada, ostavile su tragove uništavanja u delovima provincija Ontarija i Kvebeka. Vetrovi jačine 132 kilometara na čas obarali su drveća, kidali električne stubove i srušili su brojne dalekovode.

Kompanije za proizvodnju i distribuciju električne energije su pokušavale u nedelju da osposobe dovod struje, a najveći broj smrti dogodio se nakon što su drveća padala na ljude, naveli su predstavnici vlasti.

Premijer Džastin Trudo rekao je da je savezna vlada spremna da pomogne ljudima kojima je to neophodno.

"Razmišljamo o svima koji su pogođeni, i zahvalni smo ekipama koje rade na obnavljanju električne energije", tvitovao je Trudo.

Najveća elektrodistribuciona mreža u Ontariju, Hidro 1, saopštila je da je vratila struju u više od 360.000 domova, ali je 226.000 i dalje bilo bez struje do rano jutros. Obnavljanje mreže će se nastaviti narednih dana kako bi se struja vratila svim potrošačima, dodala je kompanija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet