Fokus

Najmanje pet osoba poginulo u olujama u Kanadi, 900.000 domova ostalo bez struje

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2022

-

20:24

Najmanje pet osoba poginulo u olujama u Kanadi, 900.000 domova ostalo bez struje
Najmanje pet osoba poginulo u olujama u Kanadi, 900.000 domova ostalo bez struje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje pet osoba je poginulo, a skoro 900.000 domova na jugu Kanade ostalo je bez struje kada je jaka oluja pogodila u subotu pokrajine Ontario i Kvebek.

Četiri osobe su stradale u Ontariju kada je na njih palo drveće, dok je jedna žena poginula u Kvebeku kada se prevrnuo brod u reci Otava, prenosi Bi-Bi-Si.

profimedia

 

Vetrovi su dostizali jačinu od 132 kilometra na čas tokom oluje, saopštila je vladina agencija. Prema navodima elektroenergetske kompanije koja pokriva Ontario, biće potrebno nekoliko dana da se obnovi snadbevanje strujom u svakom domu.

Preduzeće "Hidro Kvebek" dodaje da je u toj pokrajini 550.000 domova ostalo bez struje, a da njih 400.000 i dalje nije imalo struju danas u 10.00 časova po lokalnom rvemenu.

profimedia

 

Tokom nevremena, koje je trajalo više od dva sata, oborena su mnoga stabla, oštećene su kuće, a došlo je i do poremećaja u funkcionisanju saobraćaja. Prema podacima policije Ontarija, jedna osoba je poginula, a dve su povređene nakon što je drvo palo na njihovu kampersku prikolicu u okrugu Brent, dok je jedna starija žena stradala dok je hodala predgrađem Bramptona.

U Otavi je poginuo 59-ogodišnji muškarac, a istočno od grada, stradao je jedan 44-ogodišnji muškarac. U susednom Kvebeku, kroz koji je prošlo nekoliko tornada, policija Gatinoa je rekla za Radio Kanada da je žena (51) preminula nakon što se čamac prevrnuo u reci Otava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet