Fokus

Novi protest u Otavi, centar blokiran, policija uhapsila nekoliko učesnika

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2022

-

08:15

Novi protest u Otavi, centar blokiran, policija uhapsila nekoliko učesnika
Novi protest u Otavi, centar blokiran, policija uhapsila nekoliko učesnika - Copyright Tanjug AP/Nathan Denette /The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Otavi uhapsila je nekoliko ljudi, nakon što je više stotina biciklista, pešaka i vozača automobila blokiralo centar kanadske prestonice, saopštile su vlasti.

Jučerasnji protest je organizovan zbog navodnih vladinih prekoračenja ovlašćenja, a usledio je manje od tri meseca nakon što su kamiondžije blokirale Otavu na više od tri nedelje, navodi Rojters.

Policija u Otavi je objavila u petak na Tviteru da je nekoliko ljudi uhapšeno i da su policajci i dalje na licu mesta kako bi obezbedili javni red i mir.

Organizatori jučerašnjih protesta poručili su da su okupili u znak podrške "slobodi i vojnim veteranima", a lokalni mediji izveštavaju da je više učesnika bilo u Otavi i tokom prethodnog protesta, koji je organizovan zbog obavezne vakcinacije za prekogranične vozače kamiona, navodi Rojters.

Bivši pripadnik kanadskih oružanih snaga Nil Šird, jedan od glavnih organizatora protestnog marša u petak, kaže da podržava svaku grupu koja želi da se bori za slobodu Kanađana jer su, prema njegovom mišljenju, slobodu govora "platili" veterani svojom borbom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet