Fokus

Šri Lanka zaplenila Aeroflotov "erbas", ruska kompanija suspendovala letove ka ostrvu u južnoj Aziji

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2022

-

22:16

Šri Lanka zaplenila Aeroflotov "erbas", ruska kompanija suspendovala letove ka ostrvu u južnoj Aziji
Šri Lanka zaplenila Aeroflotov "erbas", ruska kompanija suspendovala letove ka ostrvu u južnoj Aziji - Copyright AP/Sergei Ivanov

veličina teksta

Aa Aa

Ruska aviokompanija Aeroflot suspendovala je letove za Šri Lanku nakon što je ta zemlja zaplenila ruski "erbas A330", prema današnjem saopštenju ruskog prevoznika.

"Aeroflot momenatalno obustavlja komercijalne letove za grad Kolombo zbog nepouzdane situacije oko letova za Šri Lanku. Prodaja karata za let za Kolombo je privremeno obustavljena", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Putnici Aeroflota koji su u Kolombu, a imaju povratne karte za Moskvu za 2, 4. i 5. jun će se vratiti kući sutra ili prekosutra.

U petak Aeroflot je izvestio da je let njegovog SU-289 iz Kolomba u Moskvu, planiran za 2. jun prvo pomeren, pa onda otkazan zbog neizdavanja dozvole vazduhoplovnih vlasti Šri Lanke.

Ranije je Visoki privredni sud u Kolombu udovoljio tužbi irske lizing kompanije "Celestial Aviation Trading Limited" protiv Aeroflota i zabranio "erbasu A330" ruske kompanije da napusti zemlju do 16. juna.

Zakazano je sudsko ročište o eventualnom oslobađanju zaplenjene letelice za 8. jun.

Komentari (0)

Svet