Fokus

Američka košarkašica pisala Bajdenu iz ruskog zatvora: Užasnuta sam zbog pomisli da bih mogla da ostanem ovde zauvek

Komentari

Autor: FoNet

05/07/2022

-

18:04

Američka košarkašica pisala Bajdenu iz ruskog zatvora: Užasnuta sam zbog pomisli da bih mogla da ostanem ovde zauvek
Tanjug/AP/Ross D. Franklin - Copyright Tanjug/AP/Ross D. Franklin

veličina teksta

Aa Aa

Američka košarkaška zvezda Britni Grajner poslala je pismo predsedniku SAD Džou Bajdenu tražeći od njega da "učini sve što može" da vrati kući nju i druge Amerikance zatočene u Rusiji, prenosi danas Glas Amerike.

"Dok sedim ovde u ruskom zatvoru, sama sa svojim mislima i bez zaštite supruge, porodice, prijatelja, olimpijskog dresa ili bilo kakvih dostignuća, užasnuta sam zboog pomisli da bih mogla da ostanem ovde zauvek", napisala je Grajner.

Grajner je uhapšena u februaru pod optužbom da je posedovala ulje kanabisa, a suđenje joj je počelo prošle nedelje i trebalo bi da se nastavi u četvrtak.

Portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Adrijen Votson izjavila je u ponedeljak da je Grajner pogrešno privedena i da Bajdenova administracija "nastavlja da radi agresivno, koristeći sva raspoloživa sredstva, da je vrati kući".

Grajner je uhapšena u februaru na moskovskom aerodromu Šeremetjevo zbog, kako je policija saopštila, posedovanja ulja kanabisa. Zvezda tima WNBA lige "Finiks merkjuri" i članica američke reprezentacije koja je osvojila dva olimpijska zlata, mogla bi da bude osuđena na do 10 godina zatvora ako bude proglašena krivom za prenos narkotika u velikoj količini. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet