Fokus

Ubijeno troje kampera u istočnoj Ajovi, osumnjičeni napadač izvršio samoubistvo

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2022

-

10:15

Ubijeno troje kampera u istočnoj Ajovi, osumnjičeni napadač izvršio samoubistvo
Ubijeno troje kampera u istočnoj Ajovi, osumnjičeni napadač izvršio samoubistvo - Copyright Tanjug AP/Nikos Frazier/Quad City Times via AP

veličina teksta

Aa Aa

U parku pod zaštitom države u istočnoj Ajovi ubijena su tri člana porodice Šmit; Tajler (42), Sara (42) i Lulu (6), koji su bili na kampovanju, a osumnjičeni napadač Entoni Šervin je izvršio samoubistvo, saopštilo je Odeljenje za krivične istrage te američke države.

Policajci su izašli na tren posle izveštaja o pucnjavi na prostoru predviđenom za kampovanje u državnom parku Pećine Makuoketa juče rano ujutru i u šatoru u kampu pronašli tri osobe koje su smrtno stradale, izjavio je pomoćnik direktora Odeljenja za krivične istrage Mič Mortved, prenosi AP.

Mortved je dodao da su policajci odmah evakuisali sve iz parka, a kada je evakuacija završena, jedini registrovani kamper koji tog trenutka nije bio među ostalim kamperima bio je Šervin (23).

Tanjug AP/Nikos Frazier/Quad City Times via AP

 

"Znalo se da je naoružan. To je naravno povećalo i našu opreznost", naveo je Mortved, prenosi AP.

Policija je kasnije u šumovitoj oblasti parka uz pomoć aviona pronašla Šervina mrtvog.

Ustanovljeno je da je izvršio samoubistvo iz vatrenog oružja.

Šervin je došao iz Nebraske, a istražitelji ne veruju da je imao ikakvu vezu sa žrtvama, naveo je Mortved i dodao da ne može da kaže da li je osumnjičeni imao krivični dosije i da bi obdukcije Šervina i žrtava trebalo da budu obavljene tokom vikenda, navodi američka agencija.

Komentari (0)

Svet