Fokus

U poplavama u Kentakiju poginulo najmanje 16 ljudi, pod vodom brojne kuće i saobraćajnice

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2022

-

10:04

U poplavama u Kentakiju poginulo najmanje 16 ljudi, pod vodom brojne kuće i saobraćajnice
U poplavama u Kentakiju poginulo najmanje 16 ljudi, pod vodom brojne kuće i saobraćajnice - Copyright Tanjug AP/Ryan C. Hermens/Lexington Herald-Leader via AP

veličina teksta

Aa Aa

Broj poginulih u poplavama izazvanim padavinama "epskih razmera" u istočnom Kentakiju porastao na najmanje 16, a pod vodom su brojne kuće i saobraćajnice, saopštile su lokalne vlasti i upozorile da bilans žrtava, po svemu sudeći, nije konačan.

Policija i trupe Nacionalne garde, uključujući spasilačke ekipe iz susednih država, koristile su helikoptere i čamce da spasu desetine ljudi iz poplavljenih kuća i vozila u regionu Apalačkih planina u Kentakiju, prenosi Rojters.

Na snimku lokalnih medija se vidi kako je poplavni talas dopro do krovova kuća i pretvorio saobraćajnice u reke.

"Ovo nije gotovo. Dok tragamo i spašavamo ugrožene, suočavamo se sa stvarnom opasnošću", rekao je guverner Endi Bešir na jutarošnjoj konferenciji za novinare.

Tanjug AP/Ryan C. Hermens/Lexington Herald-Leader via AP

 

Pod vodom je najveći deo Džeksona, grada sa 2.200 žitelja, udaljenog oko 160 kilometara jugoistočno od Frankfora, glavnog grada države Kentaki, rekao je Bešir.

"Stotine kuća, bašti i preduzeća je pod više vode nego što mislim da je bilo ko od nas ikada video u toj oblasti. Ovo je prosto razorno", rekao je guverner Endi Bešir.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet