Fokus

SAD: Proglašena vanredna zdravstvena situacija zbog majmunskih boginja

Komentari

Autor: Fonet

04/08/2022

-

23:25

SAD: Proglašena vanredna zdravstvena situacija zbog majmunskih boginja
SAD: Proglašena vanredna zdravstvena situacija zbog majmunskih boginja - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Američke Države  proglasile su vanrednu zdravstvenu situaciju zbog brzog širenja epidemije majmunskih boginja širom zemlje, objavila je televizija CNN.

Odluka je saopštena na brifingu u Ministarstvu zdravlja, koje je u poslednje vreme optuživano da se epidemijom majmunskih boginja ne bavi na pravi način i time omogućava širenje bolesti.

Otkako je u maju potvrđen prvi slučaj majmunskih boginja u Americi, registrovano je više od 6.600 slučajeva u svim saveznim državama, izuzev Montane i Vajominga.

Današnjom odlukom, američko Ministarstvo zdravlja je sledilo odluku Svetske zdravstvene organizacije, koja je krajem jula majmunske boginje proglasila vanrednim zdravstvenom situacijom globalnom nivou.

U Sjedinjenim Državama su vanrednu situaciju u zdravstvu zbog majmunskih boginja i pre današnje odluke Ministarstva zdravlja proglasili gradovi Njujork i San Francisko, kao i savezne države Kalifornija, Ilinois i Njujork.

Predsednik SAD Džo Bajden u utorak je postavio Roberta Fentona za koordinatora svih aktivnosti Bele kuće koje se odnose na epidemiju majmunskih boginja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet