Fokus

Nova pravila u Moskvi: U kafiće samo sa potvrdom o vakcinaciji, dokazom o preležanom virusu ili negativnim testom

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2021

-

18:34

Nova pravila u Moskvi: U kafiće samo sa potvrdom o vakcinaciji, dokazom o preležanom virusu ili negativnim testom
Nova pravila u Moskvi: U kafiće samo sa potvrdom o vakcinaciji, dokazom o preležanom virusu ili negativnim testom - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin doneo je odluku da barovi i restorani mogu da poslužuju samo vakcinisane goste, kao i one koji su preležali koronavirus i razvili imunitet.


Ovo je jedna od drastičnih, ali nužnih mera, smatraju u Kremlju, odakle stižu i upozorenja da je porast broja inficiranih izazvala delta varijanta koronavirusa.

Takođe, naglašava se i sporo sprovođenje programa imunizacije u Rusiji, iako su čak četiri vakcine domaće proizvodnje odobrene za upotrebu.

Sobjanin je potvrdio danas da će nova ograničenja stupiti na snagu 28. juna uz konstataciju da su takve mere neophodne kako bi se izbegao novi i stroži lokdaun, prenosi Rojters.

Svi koji žele da posećuju kafiće, restorane ili barove moraće da pokažu svoj QR kod kao potvrdu o vakcinaciji, dokaz o preležanom koronavirusu, ili negativni test ne stariji od 3 dana.

Iz Kremlja je danas saopšteno da će građani Rusije koji nisu vakcinisani ili nisu preležali koronavirus, neizbežno biti suočeni sa diskriminacijom na radnom mestu.

"Ljudi koji se nisu vakcinisali ili nisu preležali virus neće moći da rade gde požele. To neće biti moguće jer su oni pretnja svima koji rade s njima", upozorio je predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, dok je gradonačelnik Sobjanin potvrdio da su slična pravila "već mesecima na snazi u mnogim gradovima Evrope i Azije".

Komentari (0)

Svet