Fokus

Najmanje pet osoba poginulo u pucnjavi i eksploziji u Ekvadoru: Ovo nasilje je objava je rata državi

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2022

-

19:53

Najmanje pet osoba poginulo u pucnjavi i eksploziji u Ekvadoru: Ovo nasilje je objava je rata državi
Najmanje pet osoba poginulo u pucnjavi i eksploziji u Ekvadoru: Ovo nasilje je objava je rata državi - Copyright Tanjug AP/Magdalena Moreira

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje pet osoba je poginulo, 15 je povređeno, a više je nestalo u ekvadorskom lučkom gradu Gvajakilu u pucnjavi i eksploziji, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Tužilaštvo Ekvadora je na Tviteru saopštilo da prikupljaju dokaze kako bi utvrdili uzrok i motiv napada u naselju Kristo del Konsuelo u gradu Gvajakilu, preneo je AP.


Ministar unutrašnjih poslova Patrisio Kariljo objavio je na Tviteru da pripadnici organizovanog kriminala u Ekvadoru "sada napadaju eksplozivnim napravama".

"Ovo nasilje objava je rata državi. Ili ćemo se ujediniti da se suočimo sa tim ili će cena za društvo biti još veća", napisao je Kariljo.

U Gvajakilu, koji se nalazi 270 kilometara jugozapadno od glavnog grada Kita, česte su pucnjave i ubistva članova rivalskih bandi za koje se veruje da su povezane sa nacionalnom i međunarodnom trgovinom drogom, navodi američka agencija.
 

Komentari (0)

Svet