Fokus

FOTO Izraelski grad Aškelon dan nakon napada: U zidovima ostale ogromne rupe od projektila

Komentari

Autor: Euronews

14/05/2021

-

12:19

FOTO Izraelski grad Aškelon dan nakon napada: U zidovima ostale ogromne rupe od projektila
FOTO Izraelski grad Aškelon dan nakon napada: U zidovima ostale ogromne rupe od projektila - Copyright Tanjug/AP/Ariel Schalit

veličina teksta

Aa Aa

Sukobi između izraelskih snaga i Hamasa ne jenjavaju. Izraelska strana sprovela je masovno bombardovanje na severu Pojasa Gaze, dok su sa tog područja bačeni projektili na izralski grad Aškelon.

Na fotografijama koje su objavile agencije vide se teška oštećenja objekata u Aškelonu. Na njima su prikazane ogromne rupe u zidovima zgrada nastale nakon što su ih pogodili projektili, lansirani iz Pojasa Gaze.

Da podsetimo, izraelska vojska je tokom noći i jutra nastavila bombardovanje severnog Pojasa Gaze uz pomoć aviona, helikoptera i drugih letelica, kao i tenkova i raznih artiljerijskih baterija, a Hamas tvrdi da je izvršen napad na jedno hemijsko postrojenje u Izraelu.

Iako su se pojavili navodi o kopnenoj invaziji na Pojas Gaze, Tel Aviv je demantovao vest. 

Od ponedeljka, kada su počeli sukobi, u Gazi je poginulo najmanje 119 ljudi, uključujući 31 dete. U Izraelu je život izgubilo osam osoba.

Do eskalacije je došlo nakon izbijanja nemira kod džamije Al-Aksa u Jerusalimu, a uprkos pozivima svetskih zvaničnika, i napora Egipta da posreduje, situacija se ne smiruje.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija će u nedelju raspravljati o sukobu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet