Fokus

Ðulijani svedoči u istrazi protiv Trampa zbog izbora 2020.

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2022

-

17:18

Ðulijani svedoči u istrazi protiv Trampa zbog izbora 2020.
Ðulijani svedoči u istrazi protiv Trampa zbog izbora 2020. - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rudolf Ðulijani, nekadašnji lični advokat Donalda Trampa, stigao je danas u zgradu suda u Atlanti da svedoči u krivičnoj istrazi u Džordžiji, koja ispituje pokušaje bivšeg predsednika SAD i njegovih saveznika da ponište rezultate izbora 2020.


Ðulijani, koji je pomogao Trampu prilikom izbornih izazova, treba da svedoči pred posebnom velikom porotom u okrugu Fulton, nakon što mu je sudija naredio da se povinuje sudskom pozivu, prenosi Rojters.

Njegov advokat kaže da će bivši gradonačelnik Njujorka odbiti da odgovara na pitanja koja krše privilegije advokata i klijenta.

Navodi se da se Ðulijani pojavio pred zakonodavcima države Džordžije u decembru 2020, ponavljajući Trampove teorije zavere o ukradenim glasačkim listićima i pozivajući ih da ne potvrđuju pobedu demokratskog predsednika Džozefa Bajdena nad republikancem Trampom.

"To je velika porota, a velike porote su, koliko se sećam, tajne", rekao je Ðulijani za Si-En-En po dolasku u zgradu suda.

Rojters navodi da je istraga okruga Fulton počela nakon snimljenog telefonskog razgovora u januaru 2021, u kojem je Tramp pozvao najvišeg državnog izbornog zvaničnika da "pronađe" dovoljno glasova da promeni ishod.

Bivši predsednik tada je, kako se navodi, neosnovano tvrdio da je pobedio u DŽordziji, kao i u predsedničkoj trci 2020.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet