Fokus

I Ðulijalini meta krivične istrage protiv Trampa: Tužioci se bave pokušajima da se ponište izibori u SAD

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2022

-

21:11

I Ðulijalini meta krivične istrage protiv Trampa: Tužioci se bave pokušajima da se ponište izibori u SAD
I Ðulijalini meta krivične istrage protiv Trampa: Tužioci se bave pokušajima da se ponište izibori u SAD - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Advokatima Rudija Ðulijanija, ličnog advokata bivšeg predsednika Donalda Trampa koji mu je pomogao u osporavanju izbornih rezultata 2020. godine, rečeno je da je Ðulijani meta u krivičnoj istrazi koja ispituje pokušaje Trampa i njegovih saveznika da ponište izbore, objavio je danas Njujork tajms.

Ðulijani je trebalo da se pojavi u sredu pred porotom koja istražuje slučaj, nakon što mu je sudija naložio da se povinuje sudskom pozivu, prenosi Rojters.

Njegov advokat Robert Kostelo rekao je da su ga tužioci iz kancelarije okružnog tužioca okruga Fulton u Džordžiji, koja nadgleda istragu, obavestili da je Ðulijani meta.

Kostelo je komentarisao da se tužioci "varaju ako očekuju da će Ðulijani govoriti o razgovorima sa Trampom", preneo je Tajms, sugerišeći mogućnost da bi Ðulijani mogao da iskoristi privilegiju poverljivosti između advokata i klijenta i da odbije da odgovara na pitanja o njegovim privatnim poslovima sa Trampom.

Rojters podseća da se Ðulijani pojavio pred državnim zakonodavcima u decembru 2020. ponavljajući teorije zavere o ukradenim glasačkim listićima i pozivajući ih da ne potvrde pobedu demokratskog predsednika Džozefa Bajdena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet