Fokus

Trampov advokat tvrdi da je bivši predsednik SAD-a sav poverljiv materijal vratio američkoj vladi

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2022

-

22:29

Trampov advokat tvrdi da je bivši predsednik SAD-a sav poverljiv materijal vratio američkoj vladi
Tanjug/AP/Julia Nikhinson - Copyright Tanjug/AP/Julia Nikhinson

veličina teksta

Aa Aa

Advokat bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa potpisao je u junu saopštenje u kome se navodi da je sav poverljiv materijal koji se nalazio u kutijama u Trampovoj rezidenciji Mar-a-Lago vraćen vladi, izvestio je danas "Njujork tajms".

Saopštenje je potpisano nakon što je Džej Brat, visoki zvaničnik za nacionalnu bezbednost u američkom Ministarstvu pravde, posetio Trampov klub u Južnoj Floridi 3. juna, naveo je "Njujork tajms", preneo je Rojters.

Brat se sastao sa dvojicom Trampovih advokata kako bi razgovarali o postupanju sa poverljivim informacijama tokom posete, izvestio je list.

Tramp je pod federalnom istragom zbog mogućeg kršenja Zakona o špijunaži, koji čini nezakonitim špijuniranje u korist druge zemlje ili pogrešno rukovanje američkim odbrambenim informacijama, uključujući njihovo deljenje sa ljudima koji nisu ovlašćeni da ih prime, stoji u nalogu za pretres koji je juče objavljen.

Agenti FBI koji su ove nedelje pretresli kuću Trampa u Mar-a-Lagu na Floridi uzeli su 11 kompleta poverljivih dokumenata, uključujući neke označene kao strogo poverljive, saopštilo je juče američko Ministarstvo pravde. Istovremeno je objavljeno i da postoji verovatan razlog da veruju da je Tramp prekršio Zakon o špijunaži.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet