Fokus

Tramp: Podržavam objavljivanje naloga za pretres mog imanja

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2022

-

13:07

Tramp: Podržavam objavljivanje naloga za pretres mog imanja
Tanjug/AP/Julia Nikhinson - Copyright Tanjug/AP/Julia Nikhinson

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp poručio je da se neće protiviti objavljivanju naloga kojim je agentima FBI omogućeno da pretresu njegovu kuću u Mar-a-Lagu ranije ove nedelje, prenosi BBC.

U saopštenju, Tramp je rekao da ohrabruje njegovo "trenutno objavljivanje", ali je ponovio tvrdnju da je akcija federalnih agenata bila nepotrebna i politički motivisana.

"Ne samo da se neću protiviti objavljivanju dokumenata koji se odnose na neameričku, neopravdanu i nepotrebnu raciju i provalu u moj dom u Palm Biču, Florida, Mar-a-Lago, već idem korak dalje tako što ću ohrabrivati njihovo hitno izdavanje", navodi se u Trampovom saopštenju.

Američko ministarstvo pravde uputilo je, ne tako uobičajan, zahtev sudu na Floridi da otpečati nalog, a ako on bude odobren, to bi značilo da su ovi dokumenti dostupni javnosti, navodi BBC. To bi moglo da potvrdi razlog pretresa Trampovog doma na Floridi u ponedeljak, što ministarstvo pravde još nije javno saopštilo.

Tanjug/AP/Steve Helber

Trampovo imanje u Mar-a-Lagu

Veruje se da je potraga FBI povezana sa istragom o tome da li je bivši predsednik uklonio poverljive zapise i osetljiv materijal iz Bele kuće.

Kako navodi Vašington post, pozivajući se na anonimne izvore, dokumenti koji se odnose na nuklearno oružje bili su među predmetima koje su agenti FBI tražili u Mar-a-Lagu. Izvori nisu rekli novinama da li se radi o američkom oružju, ili oružju neke druge države.

Ranije je državni tužilac Merik Garland saopštio da je lično odobrio nalog za pretres Trampovog imanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet