Fokus

Eksplozija ispred ruske ambasade u Kabulu: U bombaškom napadu poginulo dvoje zaposlenih, još se ne zna tačan broj žrtava

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RT

05/09/2022

-

09:47

Eksplozija ispred ruske ambasade u Kabulu: U bombaškom napadu poginulo dvoje zaposlenih, još se ne zna tačan broj žrtava
Eksplozija ispred ruske ambasade u Kabulu: U bombaškom napadu poginulo dvoje zaposlenih, još se ne zna tačan broj žrtava - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Kabulu u blizini ruske ambasade dogodio se bombaški napad, a dvoje zaposlenih iz Ambasade je poginulo, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. U pitanju su ruski diplomata i čuvar. Kabulska policija je saopštila da se bombaš samoubica razneo na ulici.

Kako prenosi Raša tudej, napad je izveden na studente koji su čekali ispred ruske ambasade u redu za vizu. Prema navodima tog medija, napad se dogodio u trenutku kada je zaposleni iz ambasade izašao da prozove ljude u redu. Napadača je upucala talibanska vojska, ali je uspeo da aktivira bombu.

Kremlj je ovaj napad ocenio kao teroristički akt.

Za sada nema informacija o žrtvama, rekao je za Rojters šef policijskog okruga u kojem je došlo do napada Mavlavi Sabir, a lokalni mediji prenose da je povređenih ili poginulih najmanje 20.

Ruski mediji prenose da su očevici fotografisali i snimali, ali da su talibani blokirali taj deo grada i da oduzimaju kamere i telefone ljudima koji su se zatekli na mestu napada.

Rusija je jedna od nekoliko zemalja koje su zadržale ambasadu u Avganistanu, nakon što su pre godinu dana talibani preuzeli vlast. Iako Moskva zvanično ne priznaje talibansku vladu, sa avganistanskim zvaničnicima se pregovara o ugovoru za snabdevanje benzinom i drugom robom.

Komentari (0)

Svet