Fokus

Kanadska policija traga za drugim napadačem: Jedan osumnjičeni za masovno ubistvo pronađen mrtav

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2022

-

08:05

Kanadska policija traga za drugim napadačem: Jedan osumnjičeni za masovno ubistvo pronađen mrtav
Dejmien Sanderson i Majls Sanderson - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od dvojice osumnjičenih za masovno ubistvo nožem u kanadskoj pokrajini Saskečevan, Demijen Sanderson, pronađen je mrtav, dok je drugi osumnjičeni, njegov brat Majls Sanderson i dalje u bekstvu i verovatno je povređen, saopštila je danas policija.

Demijen i Majls Sanderson osumnjičeni su da su u nedelju nožem ubili 10 osoba u jednoj starosedelačkoj zajednici u obližnjem gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan, prenosi Rojters.

Najmanje deset ljudi je ubijeno, a 15 ranjeno u nizu napada nožem u centralnoj kanadskoj provinciji Saskečuan, saopštila je policija. Žrtve su pronađene na 13 lokacija u zajednici Džejms Smit Kri Nejšn i obližnjem selu Veldonu.

U poteri u kojoj je učestvovalo stotine policajaca, Demijen Sanderson, 31, pronađen je u starosedelačkoj zajednici Džejms Smit Kri, a verovatno ga je ubio njegov brat, koji je već tražen zbog nasilnih zločina.

Drugi napadač najverovatnije ranjen

Brat koji je još na slobodi, Majls Sanderson (30) "možda je zadobio povrede" i mogao bi da traži medicinsku pomoć, saopštila je Ronda Blekmor, zapovednica Kraljevske kanadske konjičke policije na konferenciji za novinare. Broj žrtava sada iznosi 11 mrtvih i 19 povređenih, navela je zvaničnica policije.

"Možemo da potvrdimo da on ima vidljive povrede. Ne sumnjamo u ovom trenutku da su te povrede samonanete", precizirano je u saopštenju policije uz napomenu da se Majls Sanderson sumnjiči i da je ubio svog brata.

Policija je upozorila stanovništvo i da se Majls Sanderson smatra opasnim, čak i povređen. Policijski zapovednik Bobi Kameron iz domorodačke zajednice u kojoj se dogodio napad sugerisao je da bi pokolj mogao biti povezan sa drogom. U Džejms Smit Kri Nejšnu, starosedelačkoj zajednici sa oko 2.000 stanovnika severoistočno od Veldona, gde živi oko 200 ljudi, proglašeno je vanredno stanje.

Reč je o jednom od najsmrtonosnijih masovnih ubistava u Kanadi, gde su takvi zločini, inače, ređi nego u SAD, preneo je Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet