Fokus

Potraga za osumnjičenima posle napada nožem u Kanadi se nastavlja: Deset žrtava nezapamenog zločina

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2022

-

23:55

Potraga za osumnjičenima posle napada nožem u Kanadi se nastavlja: Deset žrtava nezapamenog zločina
Potraga za osumnjičenima posle napada nožem u Kanadi se nastavlja: Deset žrtava nezapamenog zločina - Copyright Tanjug AP/Michael Bell/The Canadian Press via A

veličina teksta

Aa Aa

Kanadska policija još traga za dvojicom muškaraca koji su osumnjičeni da su nožem ubili 10 osoba u jednoj starosedelačkoj zajednici i u obližnjem gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan.

Vlasti su saopštile da su neke od žrtava namerno napadnute, a da su druge nasumice birane u nizu napada u pokrajini Saskečevan, preneo je AP. Motiv napada, u kojima je povređeno 18 osoba, još nije poznat mada su neki lideri starosedelačke zajednice sugerisali da su napadi možda povezani sa drogom.

Policija veruje da su osumnjičeni poslednji put viđeni oko podne u nedelju u pokrajinskoj prestonici Redžajna, oko 335 kilometara južno od mesta napada. Vlasti su izdale upozorenja za susedne pokrajine Manitoba i Alberta, a kontaktirana je i američka pogranična služba.

Osumnjičeni su identifikovani kao 31-godišnji Demijen Sanderson i 30-godišnji Majls Sanderson, ali policija nije saopštila mnogo detalja o njima. Majls je u maju prošle godine bio na listi traženih begunaca u Saskečevanu. Policija je saopštila da su osumnjičeni optuženi za ubistvo i da je za njima izdat nalog za hapšenje. Reč je o jednom od najsmrtonosnijih masovnih ubistava u Kanadi, gde su takvi zločini, inače, ređi nego u SAD, preneo je Glas Amerike.

Najsmrtonosnija masovna pucnjava u kanadskoj istoriji dogodila se 2020. godine, kada je napadač obučen u policijsku uniformu ubio 22 osobe. Godinu dana pre toga napadač je kombijem pregazio 10 pešaka u Torontu. Dok se nastavlja potraga, šef policije glavnog grada pokrajine Evan Brej je na Tviteru je pozvao građane da dostave informacije o osumnjičenima.

"Nisu locirani i akcija se nastavlja. Nećemo stati dok ne budu u pritvoru", poručio je Brej.

Izabrani lideri starosedelačke zajednice proglasili su vanredno stanje.

Komentari (0)

Svet