Fokus

Tajfun u Japanu odneo dva života, više od 100 povređeno - upozorenje na talase do sedam metara

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2022

-

08:25

Tajfun u Japanu odneo dva života, više od 100 povređeno - upozorenje na talase do sedam metara
Tajfun u Japanu odneo dva života, više od 100 povređeno - upozorenje na talase do sedam metara - Copyright Tanjug AP/Kyodo News via AP

veličina teksta

Aa Aa

Tajfun "Nanmadol" prešao je preko Japana prema Pacifiku i danas je u slabljenju pošto je pogodio jugozapad japanskog arhipelaga sa jakim kišama i klizištima u kojima je poginulo dvoje ljudi, jedna osoba je nestala, a više od 100 je povređeno, javio je danas Kjodo.

Za danas je prognozirana jačina tajfuna od 108 kilometara na sat na severoistoku Japana i talasi visine do sedam metara na zapadu zemlje. Tajfun je prešao preko severnoistočnog regiona najvećeg japanskog ostrva Honšu rano jutros, dok je na snazi bilo upozorenje za jak vetar i klizišta.

To je bio 14. tajfun ove godine i jedan od najjačih koji je ikada pogodio Japan. Tajfun je u nedelju pogodio region Kjušu na jugozapadu donoseći jake kiše. Jedan čovek je nestao u oluji u Hirošimi, a najmanje 115 ljudi je povređeno.

Tanjug AP/Kyodo News via AP

 

Više od 100.000 kuća ostalo je bez električne energije. U Mijazaki prefekturi srušen je most, a oštećen je i zamak Hikone u Šiga prefekturi koji je značajno kulturno dobro.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet