Fokus

Pjongjang: Nikada nismo i nećemo izvoziti oružje i municiju u Rusiju

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2022

-

08:46

Pjongjang: Nikada nismo i nećemo izvoziti oružje i municiju u Rusiju
Tanjug/AP/Wong Maye-E - Copyright Tanjug/AP/Wong Maye-E

veličina teksta

Aa Aa

Severna Koreja saopštila je da nikada nije snabdevala Rusiju oružjem i municijom i da nema takve planove, upozorivši SAD da "zatvore usta" i prestanu da šire glasine s ciljem da "naruše imidž" te zemlje.

"Nedavno su SAD i ostale neprijateljske zemlje govorile o kršenju rezolucije Saveta bezbednosti UN i širile glasine o poslovima sa oružjem između Demokratske Narodne Republike Koreje i Rusije. Nikada nismo izvozili oružje i municiju u Rusiju i ne planiramo da ih izvozimo", naveo je neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane u saopštenju koje je prenela državna agencija KCNA.

Zamenik portparola američkog Stejt departmenta Vedant Patel rekao je ranije ovog meseca da je Rusija "u procesu kupovine miliona raketa i artiljerijskih granata od Severne Koreje za upotrebu u Ukrajini“.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi kasnije je objasnio da je reč o "potencijalnoj kupovini" i da nema "nikakvih naznaka da je kupovina završena".

Vašington takođe optužile Iran da isporučuje dronove Rusiji za upotrebu u ratu u Ukrajini, što je Teheran negirao. Rusija je takođe negirala optužbe i zahtevala od SAD da pruže dokaze.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet