Fokus

Oluja Fiona se sručila na istočni deo Kanade, vetrovi uraganske snage

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2022

-

13:55

Oluja Fiona se sručila na istočni deo Kanade, vetrovi uraganske snage
Oluja Fiona se sručila na istočni deo Kanade, vetrovi uraganske snage - Copyright Tanjug AP/NOAA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Snažna oluja Fiona sručila se danas na istočni deo Kanade, a vetrovi su imali uragansku snagu, javlja Rojters. Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) saopštio je da je centar oluje Fiona, koja se sada klasifikuje kao posttropski ciklon, prelazio preko Nove Škotske, noseći sa sobom olujne vetrove i obilne kiše.

Dodaje se da je oluja delimično oslabila dok je išla ka severu. U 11 časova po lokalnom vremenu oluja je bila na oko 255 kilometara severoistočno od Halifaksa, a vetrovi su dostizali brzine i do 150 kilometara na čas, preneo je NHC.

Iako se očekuje postepeno slabljenje oluje narednih dana, izvesno je da će Fiona i dalje imati snagu uragana do večeras, dodao je NHC.

Kanadski premijer Džastin Trudo odložio je današnji put za Japan, gde bi trebalo da prisustvuje sahrani ubijenog bivšeg premijera Šinza Abea, pošto treba da dobije izveštaje i podršku vladinih agencija za vanredne situacije, saopštila je portparolka premijera Seseli Roj.

U pokrajinama Nova Škotska i Ostrvo princ Edvard, gde živi više od 150.000 ljudi, kao i delovima Njufaundlenda, proglašeno je upozorenje na uragan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet