Fokus

Iranski poslanici obećali vernost Aliju Hamneju na sednici parlamenta

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2022

-

14:16

Iranski poslanici obećali vernost Aliju Hamneju na sednici parlamenta
Iranski poslanici obećali vernost Aliju Hamneju na sednici parlamenta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iranski poslanici iskazali su na današnjoj sednici parlamenta vernost vrhovnom verskom vođi Islamske Republike, ajatolahu Aliju Hamneju.

Poslanici, su na sednici parlamenta uzvikivali "Krv u našim venama je poklon našem lideru" i "Hvala, hvala, policija", dok su se istovremeno održavali antivladini protesti širom Irana nakon smrti Iranke Mahse Amini u policijskom pritvoru, javili su iranski državni mediji, a prenosi Rojters.

Hamnei nije komentarisao proteste koji su počeli na sahrani mlade Iranke 17. septembra i brzo se proširili na 31 iransku provinciju, uz učešće svih slojeva društva, uključujući etničke i verske manjine.

Uprkos sve većem broju poginulih i snažnom odgovoru snaga bezbednosti koje koriste suzavac, palice, a u nekim slučajevima i bojevu municiju, Iranci nastavljaju da protestuju.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama mogu se videti demonstranti koji su danas protestovali u nekoliko gradova kao što su Kermanšah, Širaz i Mašhad i uzvikivali: "Nezavisnost, sloboda, smrt Hamneiju".

Tokom poslednje dve nedelje hiljade Iranaca protestovalo je na ulicama iranskih gradova zbog smrti Mahse Amini koju je pritvorila policija za moral u glavnom gradu Teherana jer navodno nije propisno nosila obavezni hidžab.

Komentari (0)

Svet